Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Забравена парола Регистрация Бележник
Важно! Тази обява е изтекла.

BIOHUMUS 40 л

Всички обяви


Промотирай обявата

Категория:
Тип на обявата:
Вид:

    BIOHUMUS 40 л:        Биохумусът (лумбрикомпост) е естествен тор, получен чрез преработка на органични вещества от червен калифорнийски червей (Lumbricus rubellus). Той съдържа всички елементи, необходими за храненето на растенията, както и вещества, които стимулират развитието им.
      Биохумусът подобрява плодородието на почвата, той включва девет химически елемента в една добре балансирана и лесно смилаема растителна форма, а и намалява киселинността на почвата. Увеличава добивите при земеделските култури и спомага за получаването на екологично чиста продукция. 
                        Начин на употреба:
 
· При отглеждане на цветя
При засаждането на цветя в саксии се използва смес от биохумус и градинска почва, в съотношение 1:2. При наличие на торф, сместа може да бъде от биохумус, почва и торф в съотношение 1:1:1.
· При подхранване на саксийни растения
Отнема се част от горния слой на почвата, и се добавя биохумус 3 - 4 с.л. на средно голяма саксия. След това почвата се връща обратно отгоре и се полива обилно с вода. Това се повтаря на всеки 2-3 месеца.
· За листно подхранване и поливане
Използва се воден разтвор от биохумус. Той се получава като 200 - 300 мл от биохумуса се смесват с1 литър вода. Сместа се оставя да престои 36 - 48 часа. След това водата се прецежда и се използва за поливане, или за пулверизиране  листата на растенията.
· При отглеждане на цветя в градина
Рано на пролет се тори с биохумус в доза 200-300 мл. на кв. м., след което се прекопава.
·  При засаждане на открито
В гнездото или лехата се слагат по 50 - 100 мл на растение, покрива се с почва и се оросява. При нужда се подхранва допълнително с 50 - 100 мл на растение.
·  При отглеждане на разсад
Приготвя се разтвор на биохумус с вода в съотношение 1:1 обемно. Разтворът се оставя да отлежи 48 часа, като периодично се разбърква, и след като се утаи се прецежда. Семената и луковиците за садене се накисват в извлека за 4 часа. След това се оставят да изсъхнат, и се садят след 48 часа.
· При отглеждане на зеленчуци на открито се внася около растението в норма:
   - За домати – 100 мл на растение
   - За чушки – 50 мл на растение
   - За краставици – 200 мл на растение
· При овощни дръвчета, лозови масиви, храсти и рози:   - 1.5 - 2 л биохумус на корен, а за лозова пръчка 300 - 400 мл на брой.
   - За подхранване на плодни дръвчета : поръсва се около стеблото от 1 до 3 л, в зависимост от големината и възрастта на дървото
   - За храсти и рози: 0.5 л до 1.5 л биохумус около стеблата, след което се прекопава.
· При тревни площи
 При подхранване се поръсва 100 - 150 мл/ кв.м, след което се полива обилно.
                                   РАЗФАСОВКА :
         Торба 40 л                                Торба 5 л
         Торба 10 л                                Торба 3 л
 


Подобни обяви
Виж всички
Органична птича то...
VITA ORGANIC е органичен птичи...
Договаряне
червен калифорнийс...
пРодавам биотор от калифорнийс...
Договаряне
Тор от червен кали...
предлагаме биотор  от червен к...
15 лв.
Биохумус от червен...
Фирма Био Хумус ЕООД предлага ...
Договаряне